Wat is een Escape Room?

Een Escape Room is een realistisch spel, waarin je met een groep mensen in een kamer wordt opgesloten. Hierbij is het de uitdaging om binnen een bepaalde tijd uit de kamer te ontsnappen. Dit doe je door aanwijzingen te volgen en puzzels op te lossen. In onze kamer Under Attack krijg je bijvoorbeeld 60 minuten de tijd om de kamer uit te komen. Wanneer je binnen deze periode weet te ontsnappen, heb je het spel gewonnen!

 

Veelgestelde vragen:

 
Dat hangt af van de kamer. Wij geven een aanbevolen hoeveelheid en een minimum en maximum aan. Uit onze tests en ervaring is gebleken wat het aanbevolen aantal mensen is. Dit aantal mensen wordt als prettigst ervaren. Voor de kamer Under Attack en Mental zijn 3 tot 6 personen aanbevolen. Het is mogelijk om met 2 of meer dan 7 personen te komen. Voor iedere persoon boven het aanbevolen aantal personen, wordt een extra € 15,- gerekend.
Dat hangt van de beperking af. De Escape Room zit op de eerste verdieping, welk alleen bereikbaar is via een trap. Daarbij zijn voor puzzels in de kamer een bepaalde mate van bewegingsvrijheid benodigd. Voor rolstoelen is de kamer niet geschikt. Indien u twijfelt of de kamer geschikt is, neem dan contact met ons op.
Under Attack: Nederlands en Engels en Mental: Nederlands
Het is mogelijk om met een grotere groep mensen te komen. Er zullen dan, indien beschikbaar, meerdere Escape Room-sessies achter elkaar geboekt kunnen worden. Wij hebben een ontvangstruimte waar u op elkaar kunt wachten. Hier kunnen drankjes genuttigd worden en zijn alle sanitaire voorzieningen aanwezig. In overleg is het mogelijk om voor de wachtende groep ook een activiteit te organiseren. Neem hiervoor contact met ons op.
Indien iemand claustrofobisch is, raden wij aan om de kamer Under Attack te boeken. De kamer Under Attack is niet eng en is in principe voor iedereen te spelen. Mental is daarentegen wat spannender en bevat omstandigheden die voor iemand met claustrofobie spannend kunnen zijn. Ons advies is om het gewoon te proberen. Het is voor beide kamers altijd mogelijk om op ieder gewenst moment de kamer te verlaten.

U kunt nadien een drankje bij ons bestellen, maar het is niet de bedoeling om lang te blijven zitten. Wij hopen dat u begrijpt dat wij tijd nodig hebben om de kamer klaar te maken voor een nieuwe groep.

In de buurt (binnen 5 minuten lopen) is daarentegen voldoende mogelijkheden om een drankje of een hapje te halen. Hieronder een overzicht van enkele mogelijkheden:

Café/Restaurant:

Kroeg/café:

Reserveren is verplicht en kan alleen online. Je ontvangt direct na je reservering een bevestigingsmail. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen, dan is de reservering niet doorgekomen en heb je niet gereserveerd. Controleer ook uw spam box. Een reservering is voor een groep van 2 tot en met 7 personen. Annuleren is kosteloos tot 48 uur voor aanvang van uw boeking. Bij annulering binnen 48 uur voor uw boeking brengen wij 50% van de kosten in rekening. Bij annulering binnen 24 uur of niet op komen dagen brengen wij alle kosten in rekening. Annuleren kan telefonisch, of via de annulering link in de bevestigingsmail.
Een bezoek aan onze Escape Room duurt ongeveer 90 minuten, het spel duurt maximaal een uur. Zorg dat u 10 minuten voor uw starttijd aanwezig bent, te laat komen kan gevolgen hebben voor uw speeltijd. De aanbevolen leeftijd is vanaf 12 jaar, onder de 16 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. Red Games laat geen mensen toe die onder invloed van alcohol of drugs zijn. Toegang tot de ruimte en het spelen van het spel is op eigen risico. Opzettelijk toegebrachte schade zal verhaald worden
Betaling op locatie kan (voorlopig) alleen contant. Indien u online wenst te betalen kunt u contact met ons opnemen